23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Unika samarbeten mellan kläddesigners och biltillverkare

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Det finns många klädskapare som fått sätta prägel på klassiska bilmodeller. Läs om unika samarbeten mellan kända modedesigners och bilmärken här.

Ser du bilen som ett nödvändigt transportmedel eller en modeaccessoar på fyra hjul? Verkstadsportalen autobutler.se listar några skapelser av kända modevarumärken och biltillverkare som adderat mer glamour till bilvärlden.

Fiat 500 by Gucci
När Gucci firade 90 år gick de ihop med en annan italiensk klassiker, bilmärket Fiat, för att skapa en egen version av den klassiska 500-modellen och uppmärksamma 150 år sedan Italiens enande. Slutprodukten blev Fiat 500 by Gucci - skräddarsydd av bland annat Gucci’s Kreativa chef, Frida Giannini, tillsammans med Fiats Centro Stile. Kollaborationen slutade i två olika typer av modeller, en kupé och en cabriolet i färgerna svart och vit, utsmyckade med klassiska Gucci-detaljer som exempelvis röda och gröna ränder. Fiat 500 by Gucci ställdes först ut för visning i bland annat Paris, London och Tokyo och blev tillgänglig för beställning i slutet av 2011. Har du en Fiat eller annan bil som behöver service kan du få 3 offerter här, skräddarsydda för din bil.

Rover Mini Paul Smith
Bilmärket Rover, kända för sin Mini lanserade tillsammans med kläddesignern Paul Smith år 1998 modellen Rover Mini Paul Smith. Modellen baserades på Rovers klassiska Mini Sprite men med hjälp från Paul Smith fick den ett alldeles eget uttryck. Bilen tillverkades framförallt i en en så kallad Paul Smith-blå färg och hade Citrus-gröna interiördetaljer, som bland annat klädde ventilkåpan under motorhuven och handskfacket. På motorhuven satt även ett Paul Smith-emblem gjort av 9 karat guld. Totalt tillverkades 1800 exemplar av Rover Mini Paul Smith.

Maserati Quattroporte Ermenegildo Zegna Limited Edition
För att fira hundra år valde Maserati 2015 att tillsammans med kläddesigner Ermenegildo Zegna designa en limiterad utgåva av Maseratis modell. Quattroporte. Endast 100 utgåvor tillverkades, och som Maserati menade var ämnade för konnässörer inom bildesign. För att fira release skulle totalt fyra evenemang äga rum på olika ställen i världen - Shangahai, New York, Dubai och Milano.

Smart forjeremy
Smart forjeremy 2013 designades av Smart och modeskaparen Jeremy Scott, som designat skor för varumärken som Adidas och Moschino samt kläder åt bland annat Lady Gaga. Smart forjeremy designades utifrån Smarts EV fortwo-modell men fick med hjälp av Jeremy Scott ett helt nytt unikt utseende, med vingar gjorda av fiberglas dekorerade med lågor som lyste rätt när bilen bromsade. Har du en Smart eller annan bil som behöver repareras eller servas? Få 3 offerter på autobutler.se.

BMW i3 x Mr Porter
Återförsäljare av modekläder för män inspirerade BMW till att designa en ny version av den elektriska modellen BMW i3. Bilen skulle påminna om det klassiska herrplagget smoking och lanserades 2016 i begränsad utgåva. Speciellt för modellen var den blåa färgen och bilens unika detaljer med vita accenter. Till bilen ingick även ett reseset med väska, paraply, kamera, solglasögon, bowler-hatt och en bok.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.078