23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

TV på semestern

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Du är utomlands på semester, eller kanske lever du som expat ute i världen. Det är inte någon anledning till att du inte skulle kunna titta på SVT när andan faller på. Låt oss förklara.

När Våra svenska TV-kanaler, SVT eller TV4 köper ett nytt program att visa på TV, så ingår de ett avtal med den som tillhandahåller programmet. Det avtalet avgör var programmet får visas och hur länge. Det kan vara dryga böter på att bryta ett sådant avtal. Du kanske har funderat på varför ett bra program bara ligger kvar en månad på webb-TV. Jo, det finns ett avtal som avgör detta.

På samma sätt avgör avtalet var TV-programmet får visas. Står det i avtalet att det får visas i Sverige, så läggs det in spärrar som gör att du helt enkelt inte kan se programmet, om du försöker titta från en utländsk adress. En utländsk IP-adress.

Det kan vara nog så förargligt om du betalt i förväg och sedan inte kan titta på semestern. Eller om du förflyttats till Berlin de nästa fem månaderna. Men det finns möjligheter att kringgå detta och se svensk tv utomlands.

Det är här VPN, Virtual Private Network, kommer in i bilden
För att komma runt spärren måste du skapa en krypterad anslutning till en server och sedan låta din trafik passera genom den. Då framstår den här ”mellanservern” som din server. Står denna i Sverige, har den en svensk IP adress och du har nu tillgång till svensk TV.

Det du ska titta efter när du letar efter en bra VPN-tjänst är var någonstans de har deras servers. Dessa finns spridda över hela världen, men alla tjänster har inte server stående i alla länder. Läs på, när du tittar på tjänsterna och hitta den tjänst som till rätt pris, ger dig de möjligheter du är ute efter.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.125