23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Rätt utrustning för friluftsliv och vildmarksäventyr

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Med rätt utrustning kan friluftslivet bli en ännu finare upplevelse. Vilken typ av utrustning du väljer beror förstås på hur länge du tänkt vara ute i vildmarken, hur tuff terrängen är och vilka fysiska förutsättningar hur har.

Även om du bara ska ut på en dagsvandring är ett par rejäla kängor a och o. Har du tänkt övernatta i skog eller fjäll behöver du ett tält som kan stå emot både vind och regn. Fjälltrekking kräver tåliga plagg som håller dig varm och fuktfri. Här delar vi med oss av värdefulla råd och tips som förbereder dig på rätt sätt inför friluftsäventyret.

Klä dig rätt
Ska du på långvandring är det viktigt med bra och bekväma skor som inte skaver eller klämmer på fötterna. Välj gärna ett par som redan är ingångna. Köp aldrig sprillans nya skor inför vandringen utan köp dem gärna flera veckor i förväg. Nya hårda skor är nästan alltid garanti för ömma och såriga fötter.

Ska du fjällvandra är det extra viktigt att ha med mössa, halsduk och vantar. Viktigast är dock att du kan anpassa din klädsel efter skiftande väderförhållanden. Klä dig med flera lager som du kan ta av och på efter behov och temperatur. I sommartid är det förstås lättare att klä sig rätt. I vintertid är det däremot risk att man klär sig för tjockt och svettas mer.

Packa rätt – packa lätt
Ska du ut och vandra är det en smart idé att packa så lätt som möjligt. Lär känna naturen du kommer att vistas i innan du ger dig ut i vildmarken. En solid förståelse för din omgivning underlättar valet av packning. Färdiga kit går att köpa i de flesta sportshandlar. Innehållet kan variera men i de flesta sk. survival kits ingår vanliga prylar för bl.a. camping, klättring, vandring och löpning. Några exempel är ficklampa, kniv, mini-kompass, myggskydd, pincett, såg etc.

Är du en rutinerad friluftsutövare kommer du förmodligen att vilja snickra ihop ett helt eget kit. Kanske har du redan dina favoriter eller ett grundkit som du önskar uppdatera med nya praktiska prylar. Ta gärna med en reparationssats för ryggsäck och ett smart multitool-set som gör att du slipper ha en massa småverktyg liggande löst i packningen. Ska du fjällvandra är en bra kamera, kikare, myggmedel, GPS/karta, vandringsstavar, termomugg och solglasögon viktigt att ha med.

En slitstark ryggsäck är bland det viktigaste du behöver och väl värt att lägga en extra slant på. Ryggsäcken ska passa din rygg och kroppsbyggnad. Den bör vara bekväm och funktionell. Viktigast av allt? Den måste vara vattentät. Glöm inte att packa förband och toalettpapper. Oftast är det de mest grundläggande sakerna som man missar först.

Sportutrustning för äventyr i tuffa miljöer
Det populära varumärken HAGLÖFS har allt du behöver för ett tryggt och spännande friluftsliv – allt från slitstarka jackor och byxor till ryggsäckar och skor för alla väder och terränger. HAGLÖFS har inte bara marknadens bredaste utbud av sportutrustning utan ger dig också konkurrenskraftiga priser och bra rabatter på en mängd produkter. Här hittar du tröjor som inte bara sitter snyggt utan också känns fantastiskt sköna mot kroppen.

Ta gärna en titt på våra underställ i härligt mjuk merinoull eller vår kollektion med ventilerande regnbyxor för utomhusträning. De håller dig torr och sval oavsett hur länge du är ute och springer i vått väder. Välj bland en uppsjö av modeller, storlekar och färger. Kombinera olika plagg och skapa en personlig och samtidigt högeffektiv sportoutfit.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.08