23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Säsongens glammigaste detalj är cirkulationspumpen

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Modevärlden har på senaste tiden totalt omkullkastat världens konsumenter och modeföljare i sina upptäcktsresor efter innovation.

På senaste tiden har det blivit tydligt, till både uppskattning och ett och annat rynkande på näsan i de långa stolsraderna längs catwalken, - den nya trenden stavas VVS. Värme, vatten och sanitet. Modevärlden har myntat ett nytt friskt ideal om ett minimalistiskt uttryck som samtidigt stavas kliniska mått, cirkulationsekonomi, dynamik, och samtidigt en medvetenhet om grundläggande element så som vattnets omlopp liksom fluida rörelse. Kanske är detta i linje med en närmare kontakt med planeten Mars än någonsin.

Sagan bakom den nya trenden
Vi har alla sett den stereotypiska bilden av rörmokaren i de amerikanska hemmen på TV. Rörmokaren är han med lite rundare figur, med en omedveten utsvävning, och en ännu större modemässig nonchalans. Han gör bara sitt jobb. Just den raden är något som med största sannolikhet inspirerat modeskapare så som trendsättare i tider då vi på sätt och vis strävar tillbaka från den hektiska livsstil som en globaliserad och digitaliserad tidsålder skapat som ett kast tillbaka från vår vilja till mänsklighetens kolonisation. Men vart kommer denna trend ifrån då, och vad är det som gör cirkulationspumpar till en så attraktiv inspirationskälla och äkta praktisk detalj i våra hem utan att vi tänker på det?

Cirkulationspumpens karaktär och användning
Cirkulationspumpen är det svar på den cirkulära metafor vi behöver för att på ett konkret sätt idealisera ett kretslopp idag. Cirkulationspumpar fungerar som så att de omvandlar någonting till ett annat, och på sätt och vis som alkemi eller ren vetenskap fungerar den i våra hem för att skapa värme av vatten i uppvärmningen av våra hus. I både slutna och öppna system väljer man enligt en pumpguide på nätet i tabeller om aggregat och pump för att komma fram till vilken som bäst passar det system man har i hemmet. Sannerligen är cirkulationspumpar hjärtat i ditt hem, även om du inte är medveten om det förrän nu. Och visst är det bland annat den som serviceteknikerna och VVS-proffsen sköter när du ringer dem efter hjälp. Med verktyg och iförd stereotyp arbetsklädsel opererar teknikern likt en läkare och allt är mycket verkligt på sätt att det är ett direkt ingrepp med direkta resultat. Kanske är det lite av det vi saknar idag, i vår livsstil här i väst. Som med mycket här i dag är vi ett snäpp distanserade av verkligheten, och arbetet med cirkulationspumpar inom modevärlden och världen för skönhet, design och estetik har varit just den bron till förståelsen om grundläggande komponenter för vår vardag, i vårt hem.

När du vill köpa en cirkulationspump
När du då faktiskt behöver köpa en cirkulationspump, vilket tack och lov inte behöver ske så ofta om den är av god kvalitet, då rekommenderar man just att följa guiden för vilket pumpsystem man har och vilken pump som passar en bäst. Redan här kan vi passa på att rekommendera varianter av Grundfos och Wilo för dess höga kvalitet, som aldrig sviker, och på så sätt är typiska för det slutna system av hållbarhet som vi värderar idag.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.109