23948sdkhjf

Fem till final i modeentreprenörstävling

Här är årets finalister i Show Up Fashion Award, SUFA.

Modemärkena Johannes Adele, YMR Track Club, Rave Review, Amanda Borgfors Mészáros och Valerie Aflalo är årets finalister i den nationella tävlingen för modeenreprenörer, Show Up Fashion Award.

Vinnaren koras under en finalkväll i Textile Fashion Center i Borås den 15: november.

- För Nelly.com är det viktigt att vår bransch fortsätter att utvecklas och att vi ser nya entreprenörer som kommer in. Årets finalister visar på en bredd inom den svenska modebranschen och att det finns nya spännande uttryck och affärsmodeller att ta vara på och stötta, säger Emina Alivodic från nelly.com som är ny jurymedlem och partner till tävlingen.

Övriga jurymedlemmar är H&M:s Margareta van den Bosch, Marcus Larsson från Ljung, modedesignern Lars Wallin, Thomas Hägg från Carlsson Hägg, Minna Engström Heino från Nordiska Textilakademien, Anna Englund Heilmann från Beyond Communication och Per-Olof Hygren, Sparbanksstiftelsen Sjuhärad.

Vinnaren föräras ett prispaketet om 360 000 kronor varav 100 000 kronor i kontanter. Show Up Fashion Award arrangeras av TEX! By Marketplace Borås, en ekonomisk förening som ägs av det textila näringslivet i Västsverige, Borås Stad, Högskolan i Borås samt ett antal organisationer som är aktiva i mode- och textilindustrin i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109