23948sdkhjf

Jack & Jones i strid med Youtube-stjärna

Anses ha plagierat logga.

Jack & Jones har anklagats för plagiat av den amerikanska Youtubern Marques Brownlee som förutom att göra videos om teknologi och recensera produkter även ägnar sig åt egendesignade tryck på tröjor som han säljer i sin egna näthandel cottonbureau.com. Det skriver tidningen ehandel.se.

Youtubern anklagade Jack & Jones i ett twitterinlägg i tisdags och kedjan svarade snabbt att de ska undersöka saken närmare. Marques Brownlee sa även att han skulle ge företaget en frist innan han skulle kontakta sina advokater. Inlägget har i skrivande stund retweetats mer än 2 800 gånger och fått 18 000 likes.

Konflikten handlar om ordet ”core” som använts i båda trycken samt en liknande grafisk formgivning.

Ehandel.se har kontaktat Jack & Jones ägare, Bestseller för en kommentar:

– Vi håller just nu på att undersöka ärendet om det här verket och vi har tagit direktkontakt med den aktuella designern. Angående användningen av ordet "core" så har det varit en del av Jack & Jones varumärkesidentitet i flera år, och "Core by Jack & Jones" är ett registrerat varumärke som tillhör vårt företag, skriver Michael Huguenin på Bestsellers kommunikationsavdelning, i ett mejl till tidningen.

I skrivande stund har den aktuella tröjan ändrats till en annan på den länk som Marques Brownlee la upp.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141