23948sdkhjf

Prisad modedesign - Får Bernadotte Art Awards

Två modedesigner föräras utmärkelsen Bernadotte Art Awards 2018.

Nyutexaminerade modedesignern Amanda Borgfors Mészáros och Beckmans Designhögskolas programansvariga tillika lektorn i modedesign och modedesignern Pär Engsheden är två av totalt fem mottagare Bernadotte Art Awards 2018.

Amanda Borgfors Mészáros har nyligen avslutat studierna vid Beckmans Designhögskola i Stockholm och deltagit i skolan examensvisning på Kulturhuset Stadsteatern i maj med kollektionen DNA som också ska visas på Design Students’ Selected 2018 på Formex i augusti.

–Att bli tilldelad Bernadotte Art Award betyder otroligt mycket för mig, speciellt med tanke på var jag befinner mig just nu, i början av min karriär. Jag är otroligt tacksam att mitt sätt att skapa uppmärksammats och belönas, och det ger mig självklart fortsatt stark drivkraft, säger Amanda Borgfors Mészaros i en kommentar.

Pär Engsheden är sedan 2013 programansvarig för Mode vid Beckmans Designhögskola och lektor i modedesign och är även välkänd som modedesigner och som Kunglig Hovleverantör. Han har mottagit en rad hedersbetygelser för sin design och sitt hantverk och är invald i Stockholms Skräddaremästaregille. 2013 mottog han kungliga medaljen Illis Quorum.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078