23948sdkhjf

Nu är Klarna bank

På måndagen meddelade fintech-bolaget Klarna att de nu fått klartecken av Finansinspektionen.

Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski betecknar detta som en viktig milstolpe i företagets strävan att bli hela världens favoritbetalmedel. Han framhåller att bankoktrojen innebär att Klarna blir en av Europas största banker, med över 60 miljoner kunder och med 70 000 anslutna handlare. Betalningarna går enligt företaget sömlöst över gränserna.

Under förra året hanterade Klarna 13 miljarder euro i transaktioner.

Sebastian Siemiatkowski menar att Klarnas tekniska plattform och det faktum att bolaget inte tyngs av något arv i form av teknik och regler från den gamla bankvärlden samt att företaget från start varit totalt kundfokuserade gör positionen stark.

Han uppger i en intervju med Financial Times att målet nu är att omvandla banksektorn. Som förebild nämnde man Ryanair och dess inverkan på flygbranschen.

– Nya regleringar sätter de rätta förutsättningarna för förstörelsen av den industrin men det behövs en Ryanair som följer med. Vi vill vara den aktören, säger han i den intervjun.

Klarna siktar med sitt nya banktillstånd på att erbjuda tjänster som bankkort och lönekonton runt om i Europa. Bolaget sneglar också på USA som ett framtida expansionsland. 


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065