23948sdkhjf

Tierra vinner outdoorpris

Outdoorvarumärket prisat för jacka av bönor, trä och nötter.

På söndagen tilldelades svenska Tierra internationellt pris i kategorin Sustainable Innovations för en 100 procent biobaserad jacka, Deterra Hood Anorak, på Outdoor Industry Award i tyska Friedrichshafen. Det var efter klimatmötet i Paris där världens oljeberoende stod i fokus som outdoorvarumärket bestämde sig för att utveckla en jacka helt fri från fossila källor.

Det är kul att jackan väckt så stor nyfikenhet och uppmärksamhet. Vi som personer på Tierra tänker mycket på hur klimatsmarta vi är och kan bli, och i vårt jobb har vi möjlighet att skapa produkter som hjälper människor att minska sin oljeanvändning, säger Erik Isaksson, ansvarig för produktutveckling på Tierra i en kommentar.

Yttertyget är gjort av olja från ricinbönor, fodret är av ull och Tencel och jackans knappar är tillverkade av corozonötter från taguapalmen. Genom att använda färre komponenter i jackan har även antalet transporter under produktion minskat. Företaget arbetar på att lansera flera liknande plagg.

Jackan och Tierra har prisats tidigare med ISPO Eco Achievement Apparel Award. Mässan Outdoor äger rum 18 till 21 juni i tyska Friedrichshafen.

Jackan lanseras i butik i september.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096