23948sdkhjf

Seglarskor till Smögenbryggan

Marstrand Original Sailor Shoes öppnar tillfällig butik.

Skomärket Marstrand Original Sailor Shoes poppar up på Smögenbryggan i sommar. Etableringen sker i samarbete med säsongsbutiken Off Course som ska driva butiken i lokalen intill modebutiken som funnits på bryggan i 30 år i år.

Bakgrunden till butikssatsningen är att skomärket haft en enligt vd Peter Kock strålande start med den marina skokollektionen och omsättningen femdubblades vid införsäljningen av innevarande säsong jämfört med i fjol.

– Stärkta av framgången ville vi visa varumärkets bredd i en marin miljö. Konceptet skulle absolut fungera på fler sommarorter som Visby och flera ställen på Västkusten också. Nu föll valet på Smögenbryggan, där butiken drivs av Off Course som sedan många år är en etablerad återförsäljare av marint mode från väletablerade varumärken, säger Peter Kock, vd för Pax Scandinavia, till Habit.

Det var för drygt två år sedan som satsningen på skomärket tog ny fart och nu består sortimentet inte bara av seglarskor även om Peter Kock medger att det är en slagsida mot sommarsortimentet.

Butiken smygöppnade under Kristi Himmelsfärdshelgen och intresset har enligt Peter Kock varit stort.

– Vi är väldigt stolta och nöjda att också kunna leverera ett butikskoncept som vi gjort nu och vi har absolut fått blodad tand. Vi har på kort tid fått en bred distribution via bland andra kedjor som Scorett och Skoman i Stockholm och ett stort antal enskilda butiker. Därtill växer intresset från modebutiker, säger Peter Kock.

Sortimentet spänner över sex skomodeller till dam, herr och barn i en bred palett i ett drygt tjugotal färger.

Varumärket ingår New Wave-ägda Pax Scandinavia med Pax och Sköna Marie.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.457