23948sdkhjf

Happy Plugs med ny delägare

Klättermusen, Footbalance och Happy Socks tidigare storägare och investerare går in i modeteknikbolaget.

Tillväxtfonden Scope är ny delägare i Happy Plugs. Företaget säljer bland att hörlurar och mobilskal till konsumentelektronikbranschen. Scopes investering i bolaget ska säkra och stärka fortsatt expansion.

Scope var tidigare stor investerare i Happy Socks men lämnade bolaget tidigare i år. I portföljen finns i dag bland annat Klättermusen och Footbalance.

– Redan från dag ett har allt gått i raketfart. Det har varit en otroligt spännande resa och vi har utvecklat bolaget för att möta den starka tillväxten. Det är dags att ta Happy Plugs varumärken till nästa nivå för att bygga det starka globala modeelektronikhus vi ser framför oss. Samarbetet med Scope ger oss resurser att genomföra vår plan. Vi har aldrig varit mer förberedda för att maximera den starka marknadspositionen vi kämpat så hårt för att etablera, säger Andreas Vural, vd och grundare för Happy Plugs i en kommentar.

Hörlursföretaget grundades 2011 och säljer i dag produkterna i fler än 10 000 butiker i 70 länder. Under 2016 omsatte Happy Plugs 115 miljoner kronor och har haft en och har haft en genomsnittlig årlig tillväxt på 62 procent de senaste fyra åren. Huvudkontoret finns i Stockholm. 
Företaget har gjort flera samarbeten bland annat med H&M.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.359