23948sdkhjf

Morris med ny vd

Han kliver på som vd för modebolaget i höst.

Magnus Åberg har utsetts till vd för modebolaget Morris. Han efterträder Eva Alsén som varit vd sedan 2010 och som fortsätter arbeta med ägarfrågor och som senior rådgivare i styrelsen. Åberg kommer närmast från Tiger of Sweden där han arbetat på flera ledande ställningar inom sälj och marknad och har god erfarenhet av varumärkesbyggnad och utveckling av både inhemsk och internationell marknad.

– Morris är ett ungt och intressant modeföretag som på kort tid etablerat sig som ett starkt varumärke i Sverige och Norge. Företaget står nu redo för en större internationell lansering. Jag har följt Morris från sidan under några år och ser en stor potential i varumärket. Att nu få ta över rodret och lotsa företaget till nästa nivå blir en kul och spännande utmaning, säger Magnus Åberg i en kommentar.

Morris grundades 2004 och säljs i dag i 260 modebutiker i Skandinavien samt egen webbutik och två butiker på Humlegårdsgatan i Stockholm. I märket finns tre koncept för både herr och dam; Morris Stockholm, Morris Heritage och Morris Lady. En utvidgning utanför Skandinavien ligger i den närmaste framtiden. Bolaget omsatte vid bokslut 30 april 2017 cirka 155 miljoner kronor och har 30 medarbetare.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078