23948sdkhjf

Handbroderat i hällorna

E.Salmonson är ett nystartat bältes- och hantverksprojekt i Göteborg.

E.Salmonson är ett nystartat varumärke som tar fram exklusiva, handgjorda bälten tillverkade i Göteborg av läder från Tärnsjö. Bakom varumärket står Erik Salomonson som tidigare arbetat med bland annat kommunikation och pr på Dr. Denim. Bältena, med handbroderade delar sydda i Shangdongprovinsen i Kina, sys ihop av sadelmakare Pelle Hedeblom i Göteborg. 

– Eftersom allting sys här i Göteborg kan kunden själv vilket motiv, vilket läder, vilket spänne och vilken längd varje enskilt bälte skall ha. Resultatet är ett bälte sytt helt efter eget tycke och smak. Allt för att det skall användas så flitigt och länge som möjligt, säger Erik Salmonson.

I första kollektionen finns 30 stycken bälten av varje mönster och inspirationen kommer från såväl klassiska amerikanska needlepoint-bälten som från svensk allmoge, och Karin och Carl Larsson.

Bältena läggs i en tygpåse sydd av gamla lakan vävda i Alingsås på 1930-talet, med ett tjärat snöre tillverkat i Nääs, och levereras i en specialtillverkad burk tillverkad i Borås. Varumärket ska inte bara innefatta bälten utan Erik Salmonson skriver i ett mejl till Habit att han vill gynna hantverkare på alla sätt han kan och hoppas att nästa produkt kan bli fina ullsulor från en gård på Västkusten.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08