23948sdkhjf

De kan vinna Woolmark Prize

Herrmodevarumärket L´homme Rouge har utsetts till skandinavisk kandidat i den ansedda tävlingen.

Göteborgsbaserade L´homme Rouge är första svenska herrvarumärke till prestigefull tävling.Tävlingen är anrik och väl ansedd och har prisat internationella designer sedan 1953 på initiativ av Internationella ullsamfundet. Tävlar gör 60 designer från 20 regioner världen i dam- respektive herrklass. Europas regionfinal äger rum i Milano i juli.

– Vi är verkligen tacksamma för det här erkännandet från Woolmark, vi älskar attutmana oss själva och att också bli bedömd i en tävlingsform är även det stimulerade och givande för den personliga utvecklingen, Jonatan Härngren, designer i en kommentar.

Prispengen uppgår till totalt närmare två miljoner kronor och förutom ära och pengar får vinnaren även sälja sin Woolmark-kollektion i varuhus och butiker som bland andra Harvey Nichols, Isetan, My Theresa och L'Eclaireur.

L´homme Rouge är John-Ruben Holtback, Carl-Johan Holtback, Axel Trägårdh och Jonatan Härngren. Märket säljs via återförsäljare och egen butik på Krukmakargatan 29 i Stockholm samt webbutik.

Mer information om priset finns här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156