23948sdkhjf

Maria Svanehed till NA-KD

Protekos tidigare vd Maria Svanehed har rekryterats till modeaktören.

Sedan den 27 mars arbetar Maria Svanehed som Purchasing and supply director; ansvarig för inköp, produktion och sourcing, hos snabbväxaren NA-KD som är Jarno Vanhatapios senaste modesatsning. 

Hur fick du jobbet?
– Efter Proteko-åren, jag lämnade över helt i september i fjol, så har jag arbetat som konsult hos Ellos Group men så dök den här chansen upp och jag kände att det var rätt utmaning för mig. Jag kan bidra med mycket samtidigt som det är många delar som är nya. När jag träffade Jarno Vanhatapio så kändes det som att allt klickade och jobbet var det jag letat efter som nästa steg i min karriär. För mig är det viktigt att arbeta med människor som drivs av business och där det finns möjlighet att utvecklas och tänka i nya banor. Det är en resa som jag gärna är med på och det är ett mycket kompetent team som jag blir del av.

Vad är skillnaden mot det du gjort tidigare?
– Här är det fokus på fast fashion i alla processer och det måste göras kontrollerat för att bli ännu effektivare och ännu bättre. Jag arbetar nära Sanna Tranlöv,head of fashion, och i bolaget fångas trender upp i ett sådant tidigt skede så min roll blir att vara designteamets servicefunktion genom hela inköpsprocessen. Utöver detta är det viktigt att vi kontrollerar hela produktionskedjan, för även om allt går snabbare från design och produktion till kund så kan vi inte tumma på CSR-frågorna och hållbarhet.

Källa: NA-KD, Maria Svanehed

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078