23948sdkhjf

Fortsatt kräftgång för modehandeln

Sko- och klädförsäljningen backade i februari.

Tillväxten uteblev för modehandeln för andra månaden sedan årsskiftet. Klädhandeln minskade med 9 procent i löpande priser i februari jämfört med motsvarande månad i fjol, enligt Detaljhandelsindex från HUI. Skoförsäljningen backade 1,6 procent. Ackumulerat har klädhandeln minskat med 6,1 procent  medan skohandeln har minskat med 1,7 procent. 

Totalt backade försäljningen i detaljhandeln med 1,3 procent i löpande priser under februari jämfört med februrari i fjol. Försäljningen uppgick till cirka 52,5 miljarder kronor. Tuffast var det för sporthandeln och elektronikhandeln som minskade med 10,3 procent respektive 10,1 procent. Bättre gick det för bok- och pappershandeln som ökade med 10,6 procent. Även leksakshandeln hade ett lyft. 

En av förklaringarna till varför detaljhandeln backade i februari är att motsvarande månad i fjol innehöll en extra försäljningsdag i och med skottdagensom motsvarar cirka 2 miljarder kronor. Korrigerat för detta ökade detaljhandelns totala försäljning istället med 2,5 procent, skriver HUI i en kommentar. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082