23948sdkhjf

Hon vill verka för mångfald

Nytt branschinitiativ signerat bland andra Swedish Fashion Council och ASFB ska syfta till mångfald bland annat kring kroppsideal.

Swedish Fashion Council och Association of Swedish Fashion Brands har bland annat genom workshops och samarbeten med en arbetsgrupp bestående av ett 40-tal aktörer i branschen, som bland annat modellagenturer, castingagenter, reklamköpare, stylister, marknadsavdelningar, reklambyråer, fotografer och media, tagit fram initiativet The Swedish Fashion Ethical Charter som presenteras i Stockholm på torsdagen. Tanken är att det ska finnas direktiv kring hur branschen kan arbeta för en större mångfald inom fler fält bland annat kroppsideal, mångfald och arbetsmiljöfrågor. 

Hittills har ett 50-tal undertecknat policyn och nu börjar arbetet med en bredare namninsamling i hela modebranschen. De som deltar och följer de riktlinjer som policyn utgör erhåller en logotyp och listas för att man som konsument kan se hur varumärkena arbetar. 

– Vi är övertygade om att detta branschinitiativ kommer bidra till positiva värderingar gällande mångfald, kroppsuppfattning och skönhetsideal för unga, och är stolta över det ansvar modebranschen nu tar i dessa viktiga frågor, säger Emma Ohlson, generalsekreterare för Association of Swedish Fashion Brands i en kommentar.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08