23948sdkhjf

Han tilldelas Zalandos stipendium

Chia Kattane har blickat in i framtidens detaljhandelslandskap. Priset delas ut på Habit Modegalan i november.

Hur kommer e-shoppingbeteendet att förändras på den svenska marknaden inom en tioårsperiod? Den frågan ställde Zalando. Det mest intressanta svaret fick e-handelsbolaget av Chia Kattane, 23 år som studerar Industriell ekonomi vid Linköpings universitet.

– Han har vävt ihop modebranschen och techbranschen, och resonerat kring flera begrepp, främst teknik som han har satt i ett sammanhang. Han har ett tydligt plattformstänk och lyfter fram betydelsen av att ha omnikanaler och hur man kan sammankoppla offline och online, berättar Sanna Svensson Gillding, projektledare för stipendiatet, för Habit.    

– Han diskuterar också potentiella scenarion kring fenomen som Internet of things och Augmented reality, med tydliga referenser till effekter för e-handeln.

Zalando instiftade stipendiet förra året för att skapa ett starkare band till studenter i Sverige. Johan Thurée var den första stipendiaten.

– Vi vill involvera studenterna och höra hur tankegångarna går på universiteten kring e-handel, säger Sanna Svensson Gillding.  

Chia Kattane får 20 000 kronor samt en biljett till Zalandos konferens Vizions i Berlin i april. 

Ytterligare ett stipendium kommer att delas ut i år. Båda pristagarna kommer att presenteras och tilldelas prischecken under Habit Modegalan på Berns i Stockholm den 16 november. 

– Modegalan är en av de bästa scenerna i den svenska modebranschen att lyfta upp ett pris som detta. Det är ett sätt för oss att visa för hela industrin att e-handeln inte bara är något som man gör i praktiken utan som också universiteten och högskolorna är involverade i; att föra upp e-handelsfrågorna på den akademiska agendan, något som i förlängningen gynnar modeindustrin. 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093