23948sdkhjf

Här stänger Åhléns

Fyra varuhus ska stänga och personal har varslats.
Nyligen rapporterade Habit om att Åhléns har varslat 60 personer på huvudkontoret. Samtliga centrala funktioner och områden på huvudkontoret berörs.

Ytterligare 30 anställda på fyra varuhus i Sverige har varslats om uppsägning till följd av att varuhusen i Lycksele, Mora, Värnamo och Skärholmen ska stängas, enligt Handelsnytt. Ytterligare varuhus kan komma att läggas ned, skriver tidningen.

Fokus för Åhléns är satsningen på digitalisering och e-handel.

– Vi behöver anpassa vår verksamhet för att fortsätta vara relevanta för våra kunder framöver. Vi ser i samband med det över kostnader i hela företaget för att säkra lönsamhet, skriver Weronica Nilsson på Åhléns presstjänst till Habit.

Blev e-handeln dyrare än ni hade beräknat?

– Tvärtom, vår e-handel som lanserades tidigare i år överträffar våra interna mål och vi jobbar aktivt med att utveckla den ännu mer.

Om varslen delvis är en konsekvens av att e-handeln varit alltför kostsam, svarar Weronica Nilsson inte på. Utvecklingen med bolagets e-handel pågår fortlöpande. Målet under 2017 är att erbjuda ett sortiment motsvarande det på Åhléns City i Stockholm, enligt Nilsson.

Hur mycket Åhléns sparar genom att varsla 60 på huvudkontoret vill inte bolaget kommunicera.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078