23948sdkhjf

Ny stor ägare i Wedins



Förlustdrabbade skokedjan Wedins har fätt en ny stor ägare, sedan den omdiskuterade tidigare storägaren Peter Lindgren radikalt dragit ner pä sitt innehav.
Det är finansmannen Tommy Jacobson som via riskkapitalbolaget Quesada köpt 250 000 b-aktier, vilket motsvarar 3 procent av kapitalet, i Wedins, uppger Dagens Industri. Aktierna köptes i slutet av januari och köpeskillingen lär ha varit 10 miljoner kronor.
Jacobson säger ocksä till DI att han har för avsikt att delta i den nyemission som ska dra in 339 miljoner frän Wedins aktieägare. Emissionen är garanterad av bland annat Föreningssparbanken och prospektet presenterades i gär onsdag.
Om Peter Lindgren, som enligt prospektet numera inte äger mer än 1,5 procent av kapitalet och 4,8 procent av rösterna i Wedins – 30 000 a-aktier och 92 4000 b-aktier – ska delta i emissionen är fortfarande okänt. Själv tiger han i ärendet, men enligt ett färskt pressmeddelande frän Wedins har Lindgren ”ännu inte beslutat huruvida han kommer att delta eller ej”.
Störst ägare i Wedins är för närvarande investmentbanken Carnegie, som efter att ha köpt posten frän Peter Lindgren, har 14,3 procent av kapitalet och 13,9 procent av rösterna. Andra AP-fonden har 8 respektive 7,7 procent och Östersjöstiftelsen 7,2 respektive 6,9 procent.
Pä fjärde plats äterfinns Peter Lindgren och femten störst blir alltsä Tommy Jacobson och Quesada efter den senaste affären.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078